Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Le Pain Quotidien legt fundering voor expansie in franchise

De zeven Nederlandse franchisezaken van Le Pain Quotidien komen in handen van de moederorganisatie in Brussel. De bakkerij- en restaurantketen krijgt voor het eerst eigen filialen in Nederland.

Momenteel heeft Le Pain Quotidien franchisevestigingen in Amstelveen en Amsterdam. Het hoofdkantoor hoopt met de overname van de zeven bestaande vestigingen een basis te leggen voor uitbreiding met nieuwe franchiselocaties. Le Pain Quotidien is op zoek naar nieuwe locaties en partners in steden als Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda en Maastricht.

De formule hoopt sneller te kunnen groeien door een combinatie van franchisenemers en eigen filialen. De lokale veranderingen zouden zo ook beter zijn te managen. “Zonder een minimum aan centralisatie worden lokaal afdelingen al snel een grote investering met een dure overhead”, aldus Annick van Overstraeten, ceo Le Pain Quotidien.

Het Amsterdamse netwerk van de formule is door Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk sinds 2009 uitgebouwd. Zij blijven aanwezig tijdens de samenwerking met het moederbedrijf.  Die zorgt ervoor dat de Nederlandse afdeling meegaat in de digitalisering en automatisering. Hier is het bedrijf in het coronajaar mee bezig geweest. “In Nederland hoeven we dit nu alleen nog maar te implementeren, net als de nieuwe huisstijl. Die maakt het merk aantrekkelijker voor nieuwe partners of eigenaars van panden”, aldus Altmann.

Le Pain Quotidien bestaat sinds 1990 en heeft tweehonderd vestigingen in 21 landen. De groep die vanuit Brussel wordt geleid is rechtstreks verantwoordelijk voor de markten in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

×