Ledenvergadering NFV zorgt voor gezonde discussie

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

NFV

De extra ledenvergadering van de Nederlandse Franchise Vereniging heeft gisteravond voor enig vuurwerk gezorgd onder de leden.

De vereniging kondigde eerder dit jaar al aan verder te willen professionaliseren, in het kader daarvan is Romana Engeman als nieuwe directeur aangesteld door het bestuur. Ook  is de vereniging lid geworden van VNO-NCW. Dit lidmaatschap moet er onder andere voor zorgen dat er een goede lobby in Den Haag en Brussel gevoerd kan worden. Deze lobby is nodig om de groepsvrijstelling van franchise binnen de Europese mededingingswetten te bewaken (Europese verordening 330/2010). Verder wil de vereniging een betere positie vervullen als kenniscentrum en verdere kennisoverdracht bevorderen door o.a. het geven van gastcolleges op diverse hogescholen. De naamsbekendheid van de vereniging en franchise in het algmeen moet omhoog, hierbij wordt ook een nadrukkelijk beroep gedaan op de leden.

Met name de personeelsuitbreiding op het verenigingsbureau en de mogelijke oprichting van een adviesraad waarin toeleveranciers zitting zouden nemen waren aanleiding voor een levendige discussie. Om de plannen te kunnen realiseren is de begroting opgehoogd en is er een forse contributieverhoging aangekondigd. De verhoging wordt door een deel van de leden gezien als het compenseren van het tekort dat is ontstaan met de stijging van personeelskosten op het verenigingsbureau. Het plan dat gisteravond door het bestuur werd gepresenteerd is ambitieus en werd uiteindelijk breed gedragen door de leden, maar diezelfde leden vragen zich af of dit plan een dergelijke stijging in contributie rechtvaardigt. Niettemin staan de leden achter de uitgesproken ambitie en de begroting 2014. Besloten is om een aantal doelstellingen met kpi’s af te spreken zodat het bestuur hierop over een jaar kan worden beoordeeld.

Delen:

Laatste franchisenieuws

  • Rene

    Jullie schrijven ‘forse’ verhoging, nou het is 20% voor kleinere leden en zelfs 60% voor grotere leden. Ik vind dat niet passen in tijden waarin de meesten van ons sterk op de kosten moeten letten.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.