Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Leonidas stapt over op gecertifieerde cacao

04 oktober 2021

Sinds 1 oktober 2021 is franchiseformule Leonidas overgestapt op gecertificeerde cacao voor de productie van zijn pralines.
Hiermee draagt Leonidas bij tot betere leef- en arbeidsomstandigheden van naar schatting 2.000 cacaoboeren.

Op initiatief van de Franse ‘Académie du chocolat et de la confiserie’ werd 1 oktober uitgeroepen tot jaarlijkse Internationale Cacao- en Chocoladedag. Die dag is voornamelijk bedoeld om aandacht te vragen voor de verdiensten van de cacaoboeren die overal ter wereld garant staan voor de cacaoproductie en zonder wie er van chocolade geen sprake zou zijn.

De franchiseformule is dan ook vereerd dat het al zijn chocoladeproducten sinds 1 oktober zijn vervaardigd met cacao met het keurmerk Rainforest Alliance. 

Philippe de Selliers, CEO van Leonidas, licht de beslissing toe: “Leonidas draagt verantwoordelijkheidszin, respect en integriteit hoog in het vaandel. Overschakelen op gecertificeerde cacao voor de volledige productie was dan ook erg logisch. Ook bij ons, net zoals in elk bedrijf dat zichzelf respecteert, staan mens en milieu centraal. We kunnen trouwens onze belofte om momenten van geluk te creëren voor iedereen enkel waarmaken als we meewerken aan betere leefomstandigheden voor de cacaoboeren.” 

“Als we kijken naar de hoeveelheden cacao die Leonidas inkoopt, kunnen we ervan uitgaan dat onze keuze voor gecertificeerde cacao de arbeids- en leefomstandigheden van ruim tweeduizend cacaotelers wereldwijd zal verbeteren. Bovendien neemt Leonidas de extra kosten voor deze aanpassing volledig voor zijn rekening. De consument zal onze beslissing dus niet voelen in zijn portemonnee.”

×