Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

L’Oréal verkoopt The Body Shop aan Natura Cosméticos

L’Oréal maakt zich gereed voor de overname van The Body Shop aan het Braziliaanse cosmeticagigant Natura Cosméticos. De deal is inmiddels al goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, meldt het Franse moederbedrijf L’Oréal.

L’Oréal had eerder dit jaar al aangekondigd dat het concern The Body Shop in de etalage zou zetten. In 2006 werd de keten door L’Oréal overgenomen. Natura Cosméticos, dat ook onder meer cosmeticaketen Aesop bezit, betaalt €1mld. voor The Body Shop. The Body Shop zag de omzet vorig jaar met 5% dalen. De winstgevendheid liep sinds 2012 ook al jaarlijks terug.

Wie de nieuwe CEO zal worden is nog niet bekendgemaakt. Wel is er gezegd door Natura Cosméticos dat de nieuwe topman een Brit wordt met ervaring in de retail. De Brit neemt de plaats over van Jeremy Schwartz, die sinds 2013 de leiding had over de keten.

Natura Cosméticos
Natura Cosméticos is een van de grootste Braziliaanse cosmeticabedrijven. In 2013 kocht het concern het Australische bedrijf Aesop, dat verschillende verzorgingsproducten maakt.

The Body Shop werd in 1976 in Engeland opgericht en heeft in totaal 3200 vestigingen in zestig landen, 39 daarvan in Nederland. Er werken 17.000 mensen bij het bedrijf. The Body Shop richt zich op cosmetica gemaakt van natuurlijke ingrediënten.