Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Louwman Group neemt Autohopper over

Op 28 oktober 2021 jl. heeft Louwman bekendgemaakt dat zij autoverhuurformule Autohopper hebben overgenomen. Autohopper heeft in Nederland ruim 120 vestigingen en is daardoor de grootste verhuurketen van ons land. Louwman breidt haar flexibele mobiliteitsaanbod met deze samenwerking aanzienlijk uit.

De overname van de franchiseformule past voor beide bedrijven in de groeiambities. Voor Autohopper biedt de overname de kans om verantwoord door te groeien, waarbij het succesvolle bedrijfsconcept blijft. Voor Louwman is de samenwerking met de franchisenemers en de beide oprichters een verdere aanvulling van haar ambitie om als toonaangevend te zijn als aanbieder van mobiliteit. Autohopper en Louwman kunnen samen nog beter inspelen op de toenemende behoefte aan flexibele mobiliteit. Autohopper kent een gezonde groei bij zowel het netwerk als bij het wagenpark. Daarnaast groeit het marktaandeel van de franchiseformule sterk.

John Heller (CEO Louwman Group): “Samen met Autohopper en de franchisenemers willen we verder groeien. Samen kunnen we duurzame mobiliteitsoplossingen ontwikkelen die voorzien in de veranderende behoefte van onze klanten. Naast short en long term leasing, het financieren en delen van auto’s, motoren, fietsen en andere mobiliteit is het huren van auto’s voor de klanten van Louwman belangrijk. Autohopper is in die markt een best practice.”

Mark Dekker en Steven Donselaar (oprichters van Autohopper in 2011): “De continuïteit van ons bedrijfsconcept staat voorop. Voor onze franchisenemers en onze klanten is het business as usual, maar nu met de extra kansen die de samenwerking met Louwman Group biedt. We blijven persoonlijk voor langere tijd verbonden en kijken ernaar uit onze verhuur- en mobiliteitsactiviteiten samen strategisch uit te breiden.”

×