Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Maak je strategische advies onmisbaar

Efficiëntie en innovatie, twee belangrijke focuspunten voor financials, zeker wanneer je wil groeien in strategische advisering binnen je franchise. In dit artikel delen een aantal financiële professionals hun ervaringen met geavanceerde tools die hen helpen om hun doelen te bereiken. 

Hun verhalen bieden waardevolle inzichten in het omgaan met de huidige uitdagingen in het financiële landschap. Lees je mee?

De kracht van analytisch boekhouden

Paul Brentjens, CFO bij Spotler Group, stond voor de uitdaging van het efficiënt beheren van een groot volume aan documenten en het maken van de maandafsluiting. Belangrijk was de automatisering van processen om tijd te besparen en de nauwkeurigheid van financiële analyses te vergroten, waardoor strategische, analytische taken meer aandacht konden krijgen.

Hij benadrukt de kracht van software die analytisch boekhouden mogelijk maakt en een hoge automatisering heeft. Dit stelt hem en zijn team in staat zich te concentreren op diepgaande financiële analyses in plaats van te verzanden in de dagelijkse boekhoudkundige taken. 

Dankzij de automatisering én inzichtelijke rapportages maken zij nu strategische beslissingen die essentieel zijn voor groei en competitiviteit.

Besparende en automatische controles

Bij het handmatig verwerken van financiële administratie bestaat het constante risico op manuele fouten, wat de kwaliteit van administraties sterk beïnvloedt. Nico Neppelenbroek, accountant en financieel manager bij InControlz en Bajo Bouw, merkte dat de grootste problemen lagen bij het efficiënt controleren van nettolonen, belastingbetalingen, en bankconciliaties. De uitdaging? Het creëren van een systeem dat zowel de nauwkeurigheid van de boekhouding garandeert als de controle over de financiële processen verbetert. 

De Kwaliteitsmonitor bracht hier verbetering in door essentiële controles te automatiseren, wat een verhoogde nauwkeurigheid én betere beheersing van financiële processen meebracht. Oftewel: cruciaal bij het waarborgen van een feilloze administratie. 

Advies op basis van real-time inzicht

Dennis van Schelt belicht de noodzaak van actuele en nauwkeurige financiële informatie voor het opstellen van liquiditeitsprognoses bij Nomilk2day. Het waarborgen van een actuele en accurate financiële administratie bleek een uitdaging. 

Dankzij een cloud based boekhoudpakket, is hij in staat om dagelijks zijn administratie bij te werken voor real-time inzicht en besluitvorming. De Financiële Monitor zorgt voor een heldere visualisering van cruciale cijfers, waardoor Van Schelt en zijn team tijdig kunnen anticiperen op financiële behoeften.

Bewaker van financiële stabiliteit

Ervaringen maken duidelijk dat het omarmen van innovaties niet alleen de efficiëntie verbetert, maar ook strategisch advies mogelijk maakt door beter begrip van de financiële situatie. De automatisering van repetitieve taken en real-time inzicht geeft je de kans om je te richten op strategische groei en financiële stabiliteit. Zo kun jij je weer positioneren als bewaker van de financiële stabiliteit binnen je franchise. 

Leer Yuki kennen

×