Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Maaltijdenleverancier Food Connect ontvangt kapitaalinjectie

Maaltijdleverancier Food Connect heeft een kapitaalinjectie gekregen van participatiemaatschappij Wadinko NV. Daarom hebben zij een minderheidsbelang genomen in de Food Connect Groep. Food Connect is gestart vanuit een garage in het Overijsselse Denekamp. De grootste groei maakten zij door met het ontwikkelen van een revolutionaire verpakking in de wereld van maaltijdbezorgers. Met de kapitaalinjectie hoopt algemeen directeur Wim Swier landelijk de vleugels verder uit te kunnen slaan, zo vertelde hij aan RTV Oost.

Toen Wim Swier in 2001 startte met Food Connect, had hij al jarenlange ervaring opgedaan als kok bij restaurants met Michelin-sterren. Met die ervaring ontwikkelde hij een verpakking die opgedeeld is in drie ‘compartimenten’. Daarmee kan de klant zelf bepalen hoe die zijn maaltijd wil samenstellen.

Een nieuw hoofdstuk

Na de bekendheid die Food Connect verwierf met de revolutionaire verpakkingen namen zij franchiseformule Eten met gemak over. Met het netwerk van franchisenemers konden door het hele land op lokaal niveau maaltijden aan huis bezorgd worden. Met de kapitaalinjectie kan er nu ook voldaan worden aan de groeiende vraag. Directeur Swier: “Voor de komende jaren wacht ons een stevige uitdaging. We zien dat onze doelgroep van oudsher – de senioren – sterk in omvang toeneemt. Maar ook stijgt de vraag vanuit de kleine huishoudens, kinderdagverblijven, organisaties en bedrijven. Daar liggen nog volop groeikansen.”

 

×