Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Macintosh hoopt op doorstart Halfords

Afgelopen vrijdag maakte Macintosh Retail Group bekend dat zij hopen op een doorstart van voormalig dochteronderneming Halfords. Macintosh heeft zekerheden op de bezittingen van Halfords als waarborg voor de terugbetaling van de lening van 9,5 miljoen euro, die bij een voortzetting van de activiteiten meer waard zijn.

Bij een doorstart van Halfords wordt het pandrecht geschat op een waarde van 10 miljoen euro. Bij een faillissement is de waarde lager, echter is de waarde volgens Macintosh ‘nog steeds substantieel’.

Deze lening zou het mogelijk maken om het business plan van de nieuwe eigenaar en algemeen directeur Peter Jan Stormmesand te laten slagen. Afgelopen vrijdag moest hij echter het faillissement aanvragen, omdat de aanpak niet leidde tot voldoende herstel. Op dit moment zijn de winkels van Halfords, in afwachting van een mogelijke doorstart, nog steeds geopend. Een woordvoerder van de formule liet vorige week weten dat franchisenemers van Halfords buiten het faillissement vallen. Hoe lang de eigen winkels nog open blijven, wordt bepaald door de curatoren.