Macintosh in de problemen: uitstel van betaling aangevraagd

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Macintosh Retail Group vraagt uitstel van betaling aan. In eerdere berichten werd gemeld dat Macintosh zichzelf in de verkoop deed. Het retailconcern heeft echter geen geschikte partij kunnen vinden om het concern in zijn geheel of gedeeltelijk over te nemen.

De rechtbank van Maastricht beslist later vandaag over het verzoek. Topman van Macintosh, Kurt Staelans betreurt de situatie. “Het is met name teleurstellend voor onze werknemers, geldschieters, banken en aandeelhouders die ons altijd hebben gesteund. Maar dit was een onvermijdbaar besluit”. Staelans hoopt dat significante delen van het concern gered kunnen worden door een verkoop of een andere oplossing.

Een woordvoerder laat aan BNR Nieuwsradio weten; “De hoop is dat zo dadelijk de bewindvoerders met partijen aan tafel komen, waarbij nog zo veel mogelijk onderdelen van die groep verkocht zullen worden en ze misschien een nieuwe eigenaar vinden en kunnen doordraaien met de mensen die er werken”.

Het aandeel van Macintosh leverde na de aankondiging van de plannen ruim tweederde van zijn waarde in. Gerard Rijk, analist van SNS Securities stelt; De schuldenlast ligt momenteel op circa 45 miljoen euro. “Dat bedrag wordt elke dag groter doordat het leverancierskrediet snel aan het krimpen is”. De banken willen dat het concern zo snel mogelijk wordt verkocht zodat de schulden kunnen worden afgelost. David Tomic, econoom bij de Vereniging van Effectenbezitters zegt; Het is verwonderlijk dat Macintosh in zo’n hoog tempo richting de afgrond koerst. De vraag is niet meer of het concern omvalt, maar wanneer.”

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.