Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Mag Dunkin’ Donuts zich in de binnenstad van Amsterdam vestigen?

De strijd tussen fastfoodketens en de gemeente Amsterdam blijft gaande. Eerder publiceerden wij al het bericht over Five Guys waarvan de komst werd tegengehouden door de gemeente Amsterdam en nu wil Dunkin’ Donuts zich vestigen in een pand waar eerder New York Pizza werd verjaagd.

Regulering gezond voedselaanbod

Gemeente Amsterdam probeert de opkomst van fastfoodzaken te reguleren om zo een gezonder aanbod in publieke ruimten te creëren. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen restaurants en fastfoodzaken. New York Pizza werd eerder als fastfoodketen beoordeeld door de bestuursrechter, omdat zij er ook pizza slices verkochten om mee te nemen. Daarom moesten zij het pand aan de Ferdinand Bolstraat verlaten.

Komst Dunkin’ Donuts

Inmiddels wordt er in dat zelfde pand al verbouwd om er een vestiging van Dunkin’ Donuts te maken, aldus het AD. Daarmee laait de zelfde discussie weer op of Dunkin’ Donuts een restaurant of fastfoodketen is. De gemeente Amsterdam bevestigt dat er inderdaad een vergunningaanvraag binnen is. ,,Maar die moet nog goedgekeurd worden”, zegt Jeff van den Berg van de gemeente Amsterdam.

De vergunningsaanvraag is dus nog niet geweigerd, maar om die te krijgen is de donutgigant min of meer verplicht bediening aan tafel te laten komen en kunnen zij geen meeneemeten verkopen.

×