Mail Boxes Etc neemt AlphaGraphics Inc. over

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Mail Boxes Etc. (MBE Worldwide), één van de grootste onafhankelijke retail- en distributienetwerken voor logistieke, print- en communicatiediensten ter wereld met 2.300 locaties wereldwijd, heeft AlphaGraphics Inc. overgenomen die bekend staan om hun eigen print-, marketing en communicatie retail systeem.

Na deze acquisitie omvat het netwerk van Mail Boxes Etc. nu meer dan 2.600 zakelijke servicecentra. De Verenigde Staten telt circa 500 servicecentra, in de overige 40 landen zijn er nog zo’n 2.100  servicecentra. Naar verwachting omvat Mail Boxes Etc. een omzet van ongeveer 800 miljoen euro in 2017.

Mail Boxes Etc. is gespecialiseerd in externe logistiek, gericht op scheepvaart, micro en aanverwante logistieke retail diensten.

AlphaGraphics concentreert zich op het aanbieden van grafische ontwerp-, print-, marketing- en communicatiediensten. Beide bedrijven bedienen voornamelijk bedrijven (kleine en middelgrote ondernemingen) en particuliere consumenten

 

Strategische keuze

“De overname van AlphaGraphics is een uitstekende strategische keuze voor Mail Boxes Etc. vanwege het door de ondernemer gestuurde, klantgerichte bedrijfsmodel, dat een aanvulling vormt op onze MBE-activiteiten en -cultuur. Bovendien heeft AlphaGraphics een reputatie opgebouwd op het gebied van technologische en serviceprestaties in de zeer competitieve print-, marketing- en communicatie-industrie in de Verenigde Staten “, aldus Paolo Fiorelli, Chairman & CEO MBE. “We zijn verheugd om AlphaGraphics te verwelkomen in de MBE-familie en samen te werken om hoogwaardige oplossingen te bieden voor onze kleine zakelijke klanten en consumenten over de hele wereld.”

Mail Boxes Etc. is voornemens om met tussenkomst van een master franchisenemer (klik hier voor uitleg over master franchise) in de Benelux binnen vijf jaar circa 80 tot 120 vestigingen te openen. De master franchise verkrijgt hiermee de exclusieve rechten voor de exploitatie van de Benelux. De rechten kunnen zowel door een individueel persoon als door een bedrijf worden verkregen.

Mail Boxes Etc. is momenteel op zoek naar een Master Franchisenemer voor Nederland. Interesse? Klik hier.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.