Management buy-out Speedy

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids


Kwik-Fit verkoopt haar dochterbedrijf Speedy aan het zittende management. Dat heeft het bedrijf vorige week bekend gemaakt. Voor de Nederlandse vestigingen van der franchiseformule verandert er niets.

Kwik-Fit heeft van het management-team, onder leiding van de directievoorzitter Jacques Le Foll, een bod ontvangen voor de volledige overname van Franse fastfitketen. Over de hoogte van het bod worden geen mededelingen gedaan.

Speedy heeft in Frankrijk 463 vestigingen, er werken 1.800 mensen. Het bedrijf werd in 1999 gekocht door de Kwik-Fit groep. De huidige verkoop komt voort uit de overname van Kwik-Fit door het Japanse Itochu Corporation, in juni van dit jaar. Volgens een verklaring van de directie leverde een interne evaluatie op dat het in het belang van het bedrijf beter was Speedy weer van de hand te doen.

Speedy heeft in Nederland 22 vestigingen. Het bedrijf valt hier niet onder Kwik-Fit, maar heeft via Speedy Frankrijk een franchiselicentie voor de Nederlandse markt. Directeur Theo van Gammeren van Speedy Nederland liet eerder weten dat de verkoop voor Nederland geen directe gevolgen hoeft te hebben. Van Gammeren was niet bereikbaar voor commentaar.

dinsdag 25 oktober 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise