Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Managing director McDonald’s krijgt nieuwe functie

De huidige managing director van McDonald’s Nederland, Erwin Dito, is gepromoveerd binnen de franchiseformule. Per 1 juli 2021 zal hij aan het roer staan van de afdeling Global Brand Leadership als vice president. Zijn opvolger is de Canadese Michèle Boudria.

Dito werkt al zes jaar bij de Nederlandse tak van McDonald’s. De laatste jaren vervulde hij de functie van managing director. Dito heeft in deze tijd een groei in omzet en gasten gerealiseerd. Hij heeft zich voornamelijk bezig gehouden met de digitalisering en duurzaamheid binnen de formule. Dankzij Dito is Nederland het eerste land waar de frituurolie die overblijft wordt omgezet in biodiesel. Biodiesel zou zo’n 89 procent minder CO2-uitstoot produceren dan traditionele diesel.

Nieuwe functie

Dito zal beginnen op een nieuwe afdeling, namelijk Global Brand Leadership. Als nieuwe bestuurder is het zijn doel en taak om de wereldwijde bedrijfs- en merkgroei te optimaliseren. Dito geeft aan een positieve vooruitblik te hebben op zijn nieuwe functie. Ook zegt Dito veel vertrouwen te hebben in zijn opvolger, Michèle Boudria. Zij werkt al 36 jaar binnen de McDonald’s Corporation.

Ervaring en kennis doorgeven

Momenteel is Boudria nog west regional vice president van McDonald’s Canada. Ze heeft ervaring op het gebied van strategische functies binnen development en operations. Dito ligt de internationale uitwisseling toe. “Het is binnen onze McDonald’s familie gebruikelijk dat het senior management ervaring opdoet én kennis deelt in andere landen. Het zegt veel over de status van onze Nederlandse markt dat wij Boudria nu mogen verwelkomen als nieuwe managing director.”

×