Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Marcel Boekhoorn geïnteresseerd in overname HEMA

HEMA laat via een persbericht weten dat succesvol ondernemer Marcel Boekhoorn het bedrijf via een investeringsmaatschappij wil overnemen. Als de overname rond is zal Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Boekhoorn de Nederlandse warenhuisgigant van de Britse eigenaar Lion Capital overnemen. Om 15:00 uur volgt de persconferentie die live te bekijken is. Waarin het definitieve antwoord gegeven wordt op de vraag of Marcel Boekhoorn HEMA overneemt.  Tevens zijn alle lopende rechtszaken tussen HEMA en VAB (Vereniging Aangesloten Bedrijven) ingetrokken en zijn de eventuele opzegging van franchisecontracten van tafel geveegd.

Boekhoorn wil van de warenhuisketen graag een wereldmerk maken. Vorig jaar kwamen er al twee serieuze partijen op de overname van HEMA af, alleen haakten zij al na een paar maanden af. Het bedrag waar de Nederlandse franchiseformule voor zal worden overgenomen is nog niet bekendgemaakt. HEMA zegt dat zij met Boekhoorn als eigenaar de komende jaren zich volledig kan richten op het investeren op de thuismarkt, online groei, internationale expansie en de winst verhogen.

Boekhoorn reageert in een reactie op de huidige berichtgeving over zijn overname van HEMA, waarin veelal wordt vermeld dat de deal al rond is. “Ik weet niet wat al die journalisten aan het doen zijn, maar we zijn nog vol in onderhandeling. Ik ga nu ophangen want ik heb wel iets beters te doen,” aldus Boekhoorn tegen Quote.

“Tjeerd Jegen, huidige CEO van HEMA spreekt in een persbericht van HEMA zijn dank uit richting de franchisenemers, voor het bereiken van nieuwe toekomstbestendige, overeenkomsten.”

Al langer te koop

HEMA zoekt al een ruime tijd naar een koper voor het bedrijf. Vorig jaar in september liet topman Tjeer Jegen weten dat zij naar mogelijkheden voor verkoop van het bedrijf zochten. Daarna zijn er een aantal mogelijke kopers geweest, zoals het Belgische Core Equity, het Britse Clayton Dubilier & Rice en een samenwerking van Gilde en Alpinvest.

Toen topman Tjeerd Jegen begon bij HEMA kreeg hij de opdracht om het Nederlandse karakter geleidelijk los te laten om het bedrijf om te vormen naar een internationale keten. Het feit dat HEMA nu koers zet richting het Midden-Oosten getuigt ervan dat zij hier ook daadwerkelijk hard aan werken.

×