Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Marcel Boekhoorn is HEMA kwijt

14 september 2020
De rechter oordeelde dat investeerder Marcel Boekhoorn geen eigenaar meer is van HEMA. Er is op 11 september goedkeuring gegeven voor de aandelenoverdracht aan obligatiehouders in ruil voor een verlaging van de schulden van HEMA.
Schulden HEMA

De obligatiehouders hadden goedkeuring gevraagd voor het overnemen van alle HEMA-aandelen in ruil voor het wegstrepen van een deel van de schulden van de warenhuisketen. De bestaande obligatieschuld van €750 miljoen van HEMA, wordt verminderd naar €300 miljoen. De liquiditeitspositie wordt sterk verbeterd met een extra financiering van €42 miljoen. De totale schulden zullen hierdoor verlaagd worden van €880 miljoen naar €542 miljoen.

Juiste stap voor de keten

Topman van HEMA, Tjeerd Jegen, is erg blij met de uitspraak: ‘’We zijn verheugd met de snelle uitspraak van de rechter. Wij hebben steeds het volste vertrouwen gehad dat dit de juiste stap voor HEMA is. Nu het proces kan worden afgerond, kunnen we ons weer volledig richten op het optimaal bedienen van onze klanten, het uitrollen van ons strategisch plan en het verder uitbouwen van ons merk. Met een sterk verbeterde financiële structuur zijn we in staat de huidige marktomstandigheden goed het hoofd te bieden en het is goed om te zien dat zoveel mensen HEMA een warm hart toedragen.’’

Op zoek naar een nieuwe eigenaar

De obligatiehouders gaan op zoek naar een nieuwe eigenaar voor HEMA. Hierover wordt deze maand waarschijnlijk een beslissing gemaakt. Als het bod niet hoog genoeg is, willen de obligatiehouders de keten tenminste 12 maanden in bezit houden, alvorens een nieuwe verkooppoging te wagen.

Eerder werd al bekend dat de schuldeisers van HEMA de nieuwe eigenaar zijn van de warenhuisketen. Ze zijn echter nog niet van Marcel Boekhoorn af, hij zou namelijk een ‘’nucleaire bom’’ onder het bedrijf gelegd hebben in de vorm van een belastingaanslag van ruim honderd miljoen euro.

×