Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Marit van Egmond nieuwe CEO Albert Heijn

Op 23 januari maakte Ahold Delhaize de nieuwe benoeming van CEO bekend. Marit van Egmond start per 1 februari 2019 als CEO en volgt daarmee Wouter Kolk op. Kolk gaat zich richten op zijn taken als CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

Op dit moment bekleed Van Egmond de functie Directeur Commercie bij Albert Heijn. Ze begon haar carrière als management traineer bij Ahold en bekleedde er vervolgens diverse commerciële, operationele en managementfuncties, inclusief die van CEO van Gall&Gall. In haar nieuwe rol blijft ze rapporteren aan Wouter Kolk.

“Ik ben blij dat Marit de leiding van Albert Heijn overneemt,” aldus Wouter Kolk. “Ze heeft een enorme kennis van food retail. Ze heeft succesvolle teams geleid, veel innovaties gerealiseerd in snel veranderende omgevingen en een uitgebreid netwerk opgebouwd van partners en leveranciers. Ik wens haar veel succes in haar nieuwe functie en kijk ernaar uit met haar te blijven samenwerken.”

Marit van Egmond: “Het is een eer om leiding te gaan geven aan Albert Heijn. Ik ben ervan overtuigd dat voeding een centrale rol speelt in het welzijn van mensen. Dat is precies waar het bij Albert Heijn om draait, met onze sterke historie in eten en drinken en onze plek middenin in de maatschappij. In combinatie met onze technologische en digitale kennis helpen we klanten met de juiste informatie keuzes te maken voor een gezonder en prettiger leven. Ik kijk ernaar uit om met onze medewerkers, en met franchisenemers, partners en andere stakeholders het succes van Albert Heijn voort te zetten.”

Wouter Kolk draagt de verantwoordelijkheid van Ahold Delhaize in acht landen met zijn nieuwe functie CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië. Ook gaat hij zich in lijn met de Leading Together-strategie van Ahold Delhaize richten op de digitalisering, e-commerce en synergiekansen om het bedrijf verder te laten groeien.

×