Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Marskramer verkocht aan eigenaar The Read Shop

De winkels en groothandelsorganisatie van Marskramer worden overgenomen door Audax Groep. Deze waren in handen van Blokker Holding. Met de overname zijn in totaal 92 winkels gemoeid. Audax Groep is ook de eigenaar van AKO en The Read Shop.

Naast de Marskramer zijn ook de overnames van 25 vestigingen van Prima, 17 van Novy en 6 van Toys2Play onderdeel van de deal. Het personeel van de winkels gaat gewoon mee naar de nieuwe eigenaar. Hoeveel de overname Blokker Holding oplevert is niet bekendgemaakt.

Volgens Casper de Nooijer, ceo van Audax, levert deze overname voordelen op het gebied van logistiek, distributie en koopkracht. “Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige zevenhonderd verkooppunten.”

Met de overname van Marskramer gaat ook de bijbehorende groothandelsorganisatie over. Deze levert de huishoudartikelen aan circa 150 zelfstandige winkeliers in dorpen en wijken. Michiel Witteveen, ceo van Blokker Holding, ziet de verkoop als kans voor Marskramer om weer te groeien tot ‘een gezond familiebedrijf’. “Met de verkoop van Marskramer – ‘het kleine zusje van Blokker’ – kunnen wij ons focussen op Blokker en Big Bazar”, zo voegt hij eraan toe.

Marskramer en The Read Shop werken al langer samen. De boekwinkelketen heeft verschillende  combinatiewinkels met huishoudformule Prima.

×