Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Masterfranchisegever Délifrance Nederland en België failliet

Dinsdag 7 juli jl. heeft de rechtbank in Utrecht het faillissement uitgesproken van Phoenix Franchise BV te Vianen. Phoenix Franchise is de masterfranchisegever van Délifrance in Nederland en België. In Nederland zijn er 45 zelfstandige locaties, daarnaast zijn er 32 shop-in-shop vestigingen bij Kwalitaria.

Woordvoerder Martijn Boone laat weten dat de locaties open blijven maar niet langer ondersteund worden door de masterfranchisegever. Mede door de coronacrisis kon Phoenix Franchise niet langer aan de betalingsverplichtingen voldoen. Het is nog te vroeg om te praten over een doorstart, laat Boone desgevraagd weten.

Coronavirus

Délifrance verkeerde in Nederland en België al langer in de problemen, maar de coronaperiode heeft er financieel extra hard ingehakt. Phoenix is een zelfstandig zusterbedrijf van FFC, waar Kwalitaria ook toebehoort. Kwalitaria valt dus niet onder het faillissement.

De komende periode gaan de aangewezen curator van Phoenix Franchise BV en Délifrance S.A. in Frankrijk bepalen wat er nu verder moet worden gedaan in het belang van de organisatie en hun medewerkers.

×