McDonald’s gaat bezorgen in Nederland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

McDonald's breidt Table Service verder uit

McDonald’s start komende zomer met een thuisbezorgingspilot in Amsterdam, aldus bronnen tegen het AD. De pilot zal in juni plaatsvinden en zal bij succes ook door worden gezet in andere grote steden in Nederland. De franchiseformule, die in de Verenigde Staten en in het Midden-Oosten al een aantal jaren bezorgt, bevestigt dat er wel plannen van thuisbezorging op de tekentafel liggen maar maakt verder niks bekend.

Managing director Manu Steijaert van McDonald’s liet vorig jaar nog weten aan RetailTrends: “De technologie bestaat nog niet om onze producten warm genoeg en op het gewenste kwaliteitsniveau aan huis te leveren.” “De uitdaging voor McDonald’s is wel het voedsel vers en warm te bezorgen. Met name de Franse frietjes worden snel lauw en slap. De consument zal het niet accepteren als die niet loeiheet en knapperig arriveren,” vertelt foodwatcher Marjan Ippel van Talkin’ Food aan AD.

Thuisbezorgmarkt

De keuze om te gaan testen met thuisbezorging komt voor McDonald’s niet zomaar uit de lucht vallen. De thuisbezorgmarkt is exponentieel hard aan het groeien in Nederland. Vorig jaar was er bijna een omloop  van 700 miljoen euro in de branche, volgens ABN AMRO en zijn er ongeveer 900 miljoen warme maaltijden bezorgd in Nederland.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise