Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

McDonald’s gaat serveren uitproberen

Franchiseformule McDonald’s zag de omzet in 2014 licht stijgen met 1,1% en dat komt neer op €651,8 miljoen. De fastfoodformule is goed op weg met het voornemen om eind 2015 1.200 extra banen te hebben gecreëerd. Door de groei van het aantal vestigingen is eveneens het aantal bezoeken met 2.2% toegenomen. Het lijkt erop dat de formule zich dermate gaat vernieuwen dat zelfs het traditionele ‘zelfbediening’-concept in de vestiging van de fastfoodketen gaat verdwijnen.

Algemeen Directeur Jo Sempels van McDonald’s Nederland vindt het een mooi resultaat: “De toename van de omzet en het aantal gasten is voornamelijk te danken aan de opening van nieuwe restaurants, verdere ontwikkeling van dagdelen in de restaurants en inzet van voordeelacties. Het zijn uitdagende tijden voor McDonald’s in Nederland en we spannen ons voortdurend in om onze gasten extra redenen te geven om onze restaurants te bezoeken.” Value, Vernieuwen en Ondernemen zijn de drie pijlers waar de franchiseformule zich op richt.

In 2013 en 2014 heeft de franchiseformule 11 nieuwe vestigingen geopend en zet dit door naar nog 4 vestigingen in 2015. Daardoor komt de realisatie van het voornemen om in 3 jaar tijd 1.200 extra banen te creëren steeds dichterbij. Samen met franchisenemers heeft franchiseformule McDonalds Nederland 48 miljoen euro geïnvesteerd in vernieuwing en uitbreiding van bestaande vestigingen. “In deze nieuwe manier van werken, maken wij het product gereed nadat de gast het besteld heeft. Hiermee zijn we ingericht om in de nabije toekomst mobiel bestellen en betalen te faciliteren en is het mogelijk om veel eenvoudiger variatie te brengen, bijvoorbeeld een hamburger met een glutenvrij broodje.” Aldus Sempels.

Het is belangrijk dat de klant waar voor hun geld krijgt. Naast het vernieuwen van het assortiment en de vestigingen, gaat de formule in 2015 ook beginnen met een experiment waarbij McDonald’s de klant aan tafel gaat bedienen.