Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

McDonald’s verkiest De Gruyter tot franchiser van het jaar

09 november 2020
Franchiseformule McDonald’s heeft franchisenemer Robert de Gruyter verkozen tot franchisenemer van het jaar. Deze ondernemer is de bedenker van de McFlurry Stroopwafel en viert dit jaar ook nog zijn 25-jarig jubileum als franchisenemer van McDonald’s.
Unieke franchisenemer

Robert de Gruyter heeft drie vestigingen onder zijn hoede. Hij is 25 jaar geleden gestart met zijn eerste vestiging in Santpoort-Noord. Daarna heeft hij twee vestigingen in Haarlem overgenomen. Voor 1995 werkte de franchisenemer bij Unilever en Easy Bakery. Hij raakte geïnspireerd door een boek wat hij las genaamd ‘McDonald’s: Behind the Arches’, waardoor hij zijn eigen restaurant van McDonald’s wilde beginnen. Dit boek beschreef de verhalen van mensen achter de keten en de strategieën die McDonald’s voert.

McFlurry Stroopwafel

In 2009 bedacht De Gruyter de McFlurry Stroopwafel. Na diverse experimenten met verschillende koeken en recepturen bleek de stroopwafel perfect te passen bij de McFlurry. De McFlurry Stroopwafel is inmiddels een vaste waarde in het assortiment van de franchiseformule. Vorig jaar zomer werd de stroopwafelvariant tijdelijk ook in Amerika op de menukaarten gepresenteerd. Dit was een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten in ruim veertienduizend restaurants.

Over McDonald’s

McDonald’s is wereldwijd een bekende franchiseformule. In Nederland heeft de formule zo’n 250 vestigingen.Op dit moment groeit McDonald’s franchise vrijwel exclusief via bestaande franchisenemers. Dat wil zeggen dat enkel bestaande franchisenemers nog een nieuwe McDonald’s vestiging openen.

×