McDonald’s ziet omzet weer stijgen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule McDonald’s ziet zijn vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten voor het eerst in twee jaar weer stijgen. In het derde kwartaal kwam de groei uit op 0,9 procent, blijkt uit cijfers die donderdag zijn gepubliceerd. Het succes is, volgens de fastfoodketen, te danken aan de terugkeer van de klassieke Egg McMuffin en een nieuwe kipsandwich in het ontbijtaanbod.

McDonald’s presteerde, behalve in zijn thuisland, ook goed in China. Alle groeimarkten gezamenlijk noteerden een plus van 8,9 procent. De fastfoodketen werd in het derde kwartaal van vorig jaar nog hard geraakt door een vleesschandaal in China. Daarbij werd vlees dat over de datum was vermengd met vers vlees. Chinese McDonald’s restaurants hebben daarom tijdelijk vleesgerechten van het menu gehaald.

McDonald’s staat in alle regio’s in de plus, met als gevolg een omzetgroei van vier procent. Vanwege de opmars van de doller viel de totale omzet in het derde kwartaal echter vijf procent terug naar 6,6 miljard dollar. Zonder wisselkoerseffecten lag de omzet zeven procent hoger.

In een jaar tijd groeide de nettowinst van 1,07 miljard naar 1,31 miljard doller. Ceo Steve Easterbrook geeft aan dat het derde kwartaal een belangrijke stap betekent in de wereldwijze ‘turnaround’ die McDonald’s doormaakt. Easterbrook gaat voor het huidige kwartaal ook uit van groei in alle regio’s.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise