Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Medewerker Yarden wordt franchisenemer

Met ingang van 1 september a.s. is Birgit Boer geen uitvaartverzorger meer bij Yarden, maar gaat ze verder als franchisenemer in het gebied Zutphen, Voorst en Brummen onder de naam Yarden & Lucía Uitvaartzorg Zutphen e.o.

“Ik ben erg blij dat Yarden mij deze kans heeft geboden,” zegt Birgit. “Toen ik hoorde dat het gebied rondom Zutphen franchisegebied zou worden, ben ik boos naar mijn manager gestapt. Ik begreep niet waarom juist dit gebied, wat mijn werkgebied was als uitvaartverzorger, nu franchisegebied moest worden. Toen de manager mij uit had laten razen, zei hij: ‘We hadden eigenlijk de hoop dat jij hier franchisenemer zou willen worden’. Ik keek hem verbaasd aan, maar werd gelijk enthousiast bij de gedachte. Na een paar (ook pittige) gesprekken heb ik dan ook vol trots de franchiseovereenkomst getekend.”

Birgit is al meer dan 15 jaar werkzaam in de uitvaartbranche in verschillende functies en bij verschillende uitvaartondernemingen. Daarvoor werkte Birgit in de horeca, maar dat bracht haar niet wat ze wilde. “Ik verlangde naar meer diepgang en langer contact met klanten. Het werken in de uitvaartbranche is afwisselend, je hebt contact in alle lagen van de bevolking en is op veel meer vlakken servicegericht, dan ik heb ervaren in de horeca. Voor mij is elke uitvaart weer een nieuwe uitdaging, omdat ik zeker niet volgens een standaard procedure werk. Ik heb bijvoorbeeld ook geen voorbeeldteksten voor rouwbrieven bij me, maar stel iedere keer, samen met de nabestaanden, een persoonlijke tekst op.”