Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Mediation op de werkvloer

Een arbeidsconflict: dat kunt u er als werkgever nu even niet bij hebben….

 Het is al moeilijk genoeg om goed personeel te vinden en de personele bezetting op orde te hebben. Onenigheid op de werkvloer bevordert de productiviteit niet. Het zorgt er voor dat goede werknemers het bedrijf verlaten.  Een goede werksfeer laat alle werknemers beter presteren en zorgt er voor dat zij graag voor u werken. 

Zoveel mensen, zoveel meningen. Als collega’s intensief met elkaar samenwerken, zijn ergernissen niet te voorkomen. Bijvoorbeeld tussen leidinggevende en een teamlid, binnen het management of collega’s onderling. Dat is niet erg, zolang de onenigheid of wrijving tijdig wordt gesignaleerd en uitgesproken, zodat dit geen eigen leven gaat leiden. Vroeg of laat lopen de emoties anders zo hoog op dat de bom barst.

Dat kan o.a. leiden tot agressie op de werkvloer, tot pestgedrag, tot frustratie van uw bedrijfsvoering of tot een ziekmelding.

Je wilt goed voor je personeel zorgen en bijdragen aan een veilig en gezonde werkomgeving.  Je wilt voorkomen dat het gedrag van sommige werknemers het werkplezier, en daarmee de productiviteit, van anderen in de weg staat. Het succes van een compleet team kan worden teniet gedaan worden door één of enkele medewerkers.

Dus heb je als werkgever het vermoeden dat er een conflict dreigt of is ontstaan, grijp in en voorkom erger. Ga het gesprek aan.

Blijkt dat voor u lastig in de praktijk? Mediation is in deze situatie zo gek nog niet. Tijdens mediation kunt u –onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider- in gesprek gaan met uw werknemer. Een gesprek waarbij u over en weer kunt uitspreken wat u dwars zit. Waar verschillende inzichten aan de orde komen en gezocht kan worden naar oplossingen. Een mediator helpt partijen daarbij.

Omdat partijen zelf over en weer ideeën uitwisselen en met oplossingen komen, kan er – naast een door beide partijen gedragen oplossing – opnieuw vertrouwen ontstaan. En dat is naar de toekomst toe essentieel voor een goede constructieve en productieve samenwerking.

Het team mediators van Nysingh bestaat uit deskundige en ervaren MfN-registermediators die veelvuldig worden gevraagd voor het begeleiden van mediationtrajecten in het bedrijfsleven.

Geïnteresseerd? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Marjolijn van Deventer (MfN-mediator, Nysingh Advocaten en Notarissen, marjolijn.vandeventer@nysingh.nl, 088-7520130)

×