Meer kwaliteit en minder kwantiteit voor Rituals

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Rituals denkt dat het binnen tien jaar minder vestigingen zal hebben binnen Nederland. De vestigingen die dan zullen overblijven zullen dan fysiek wel een groter winkeloppervlakte krijgen. Dit meldde Retailnews. De formule heeft momenteel 150 shop-in-shops en 110 vestigingen.

Er zal dit jaar al een start worden gemaakt aan de uitbreiding van bepaalde vestigingen. COO Arjan Schouten van Rituals vertelt dat de topvestigingen zullen een breder aanbod zullen krijgen, wat normaal alleen bij andere vestigingen online te bestelen is. Schouten voorspelt dat de online bestellingen binnen 5 tot 10 jaar voor 20% van de omzet zullen zorgen. De fysieke vestigingen vereisen een andere aanpak, “Offline zul je de klant echt mee moeten nemen in een andere wereld om toch een sociale behoefte te vervullen”, aldus Schouten tegen Retailnews.

Ook is Rituals van plan om een flagshipstore te openen waar alles in te vinden moet zijn, van een day spa, yoga en meditatie. “Dit concept wordt mogelijk een proeftuin met een enorme bron aan innovatie waarmee we onze grotere winkels gaan voeden, en nieuwe assortimenten en services gaan testen”, vertelt Schouten.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.