Meerderheid aandeelhouders Intergamma wil door

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het Franse Bicorama stelt dat haar alternatief voor alle franchisenemers beter is dan Intergamma’s ‘Operatie Guinness’, een plan waarin franchisenemers gezamenlijk de winkels van de ‘Van Neerbos Bouwmarkten’ overnemen. Zeven aandeelhouders willen een kans voor Bricorama’s alternatief. Intergamma en haar dertig (meerderheid) aandeelhouders vrezen het plan wat duidt op een machtsgreep van franchisenemer Bicorama en beschouwen het alternatief als ongeschikt. Dit meldde MixOnline recent.

Eerder werd al aangegeven dat de Ierse grootaandeelhouder CRH van de grootste franchisenemer ‘Van Neerbos Bouwmarkten’ af wil met zijn 156 winkels. In 2016 probeerde Bricorama al op eigen houtje om ‘Van Neerbos Bouwmarkten’ in zijn geheel over te nemen van CRH. Die poging mislukte nadat zij zich stuk liepen op de voorwaarde om de zeggenschap binnen Intergamma naar zich toe te trekken, citeert Intergamma’s advocaat uit CRH-stukken in het procesdossier.

Bricorama’s was niet de enige die in onderhandeling stond met de Ieren. Intergamma stond destijds ook in gesprek met CRH. Dit was Bricorama destijds niet bekend en verklaarde achteraf waarom de onderhandelingen zijn stuk gelopen.

Er kwam ook nog een derde poging van de Fransen: In 2016 probeerde zij samen met Intergamma de winkels van ‘Van Neerbos’ te kopen. Ook deze poging mislukte, meldde de advocaat van Intergamma.

De commissieleden willen het plan tenminste een kans geven. Drie van de vier commissieleden zijn franchisenemer. Deze drie franchisenemers mochten onder geheimhouding financiële inzage krijgen van ‘Operatie Guinness’ inzien, zij zijn nu dus tegen dit plan.

De woordvoerder van ‘de zeven’ medestanders van Bricorama aan MixOnline: “Wij nemen het plan van Bricorama serieus. Niet omdat het plan met ons overlegd is, maar als schets van een oplossingsrichting die in overleg met alle aandeelhouders-franchisenemers nader zou moeten worden uitgewerkt. Omdat het een beter alternatief lijkt. Wij steunen met name het idee van Bricorama om alle aandeelhouders-franchisenemers de mogelijkheid te geven hun aandelenbezit en omzet in balans te brengen en bij te kopen. Dit geldt niet alleen voor een grote partij als Bricorama, maar ook voor veel andere aandeelhouders-franchisenemers.”

Volgens de advocaat van de 30 aandeelhouders en voorstanders van ‘Guinness’ willen zijn ‘in de Gamma- en Karwei-modus’ om Hornbach het hoofd te bieden. Of het nou de juiste optie is of niet, ze willen het en het moet spoedig gebeuren. Ondanks de einddatum van de deal met Intergamma per 31-12-2017 is CRH heel stellig over ‘Operatie Guinness’: “Er is een deal, er valt niet te onderhandelen, we moeten door!”

Bron: https://www.mixonline.nl/30-aandeelhouders-intergamma-willen-door

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.