Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Meest duurzame Jumbo opent in Goor

17 februari 2021
Jumbo opent een nieuwe vestiging aan de Van Kollaan 7 in Hof van Twente in Goor. De nieuwe supermarkt opent woensdag 3 maart om 09:00 uur. Er is in het nieuwe pand gekozen voor een ruime en overzichtelijke indeling. Ook is dit nieuwe pand het meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux.

“De nieuwe winkel, van ruim 2000 vierkante meter groot, biedt een groot en gevarieerd assortiment tegen de laagste prijs. Klanten hebben keus uit allerlei culinaire en versbereide producten, zoals verse maaltijden, sushi en pizza’s om thuis af te bakken of (na heropening van de horeca) te nuttigen op het terras. Naast het uitgebreide versassortiment, is er een unieke presentatie van (speciaal) bier en biedt de winkel een assortiment aan HEMA-producten. Bij de self checkout kassa’s kunnen klanten hun boodschappen in een handomdraai afrekenen. Klanten kunnen er tevens voor kiezen om de online bestelde boodschappen in de winkel af te halen of te laten thuisbezorgen”, aldus een woordvoerder van de nieuwe Jumbo vestiging.

‘Ons Noaberschap’

De klanten van Jumbo Leussink kunnen kiezen uit een uitgebreid assortiment aan lokale producten van ‘ons Noaberschap’. “Ruim tien lokale leveranciers, binnen een straal van 15 kilometer, leveren aan Jumbo Leussink. Ook in Jumbo Goor hebben we een uitgebreid assortiment van ‘ons Noaberschap’. Denk aan brood en banket van Bakkerij Nollen uit Hengevelde of verse salades van Groenteman Wiemerink of Holtmaat. Maar ook vleesspecialiteiten van slagers Kastelein en Visschedijk, zuivel van Keuper en eieren van Twenteland. We zijn bijzonder trots op de samenwerking met deze lokale leveranciers en het assortiment dat we onze klanten bieden”, aldus Tijn Leussink, samen met zijn broer Niek eigenaar van Jumbo Leussink.

Meest duurzaam ontworpen supermarktpand van Benelux

Tijdens het realiseren van Jumbo Goor is de focus gelegd op duurzaamheid. Het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat is gerealiseerd. Dit betekent dat het daarmee het meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux is. BREEAM is een internationaal gebruikte methode om de duurzaamheidspresentatie op verschillende onderdelen te beoordelen. Er is onder meer gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en FSC gecertificeerd hout. In de winkel wordt gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht. De vrijgekomen warmte van de vries- en koelschappen. Deze warmte wordt waar nodig aangevuld door een warmtepomp. Op het dak is 2850 vierkante meter uitgetrokken voor het planten van sedumplantjes en voorzien van 360 zonnepanelen. Ook is er een ventilatiesysteem dat zorgt voor optimale luchtkwaliteit. Deze en meer duurzaamheidsaspecten zorgen voor een totale BREEAM-ontwerpscore van 90,79%. Deze score brengt de de hoogste classificatie ‘Outstanding’ met zich mee.

Duurzaamheid voorop

Ook bij de inrichting van de winkel staat duurzaamheid centraal. “Zo hebben we veel gebruik gemaakt van materialen die, indien de winkel ooit weer verbouwd wordt, opnieuw gebruikt kunnen worden. Circulair noemen we dat. Zo is de LED-verlichting bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic”, legt Tijn Leussink uit. “Maar ook voor tussenwanden, vloerdelen en onderdelen van de klimaattechniek is gekozen voor materiaal dat gerecycled is of later eenvoudig en volledig kan worden hergebruikt. Zo geven we materiaal een tweede leven en verminderen we afval.”

Jumbo Goor biedt haar klanten ook een uitgebreid assortiment aan van duurzame producten. “Naast het lokale assortiment van ‘ons Noaberschap’ voeren we vlees- en zuivelproducten met het Beter Leven Keurmerk en Respeggt eieren zonder eendagshaantjes. Ook heeft alle vis een ASC- of MSC- keurmerk en hebben al onze Hollandse AGF-producten het PlanetProof keurmerk”, vervolgt Leussink. “Tevens bieden we onze klanten speciale schoonmaakproducten ‘Schoon vanuit Schil’, gemaakt van sinaasappelschillen die in de Jumbo winkels apart worden ingezameld. Daarnaast vinden klanten een Samen Minder Verspillenschap met afgeprijsde producten met de houdbaarheidsdatum van vandaag. Zo willen we voedselverspilling samen tegen gaan. Om die reden verkopen we, naast vers brood van onder meer de lokale bakkerij, ook versingevroren brood. Zo blijft het langer houdbaar en hoeven we niets weg te gooien”, aldus een woordvoerder van Jumbo Goor.

 

×