Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Merknaam ‘D-Reizen’ valt toch binnen faillissement

In de eerste instantie zou de naam D-Reizen zou buiten het faillissement van moederbedrijf D-rt Groep vallen. De merknaam was eerst in een ander bedrijf ondergebracht met het oog op een mogelijke doorstart. Dit is nu toch teruggedraaid naar aanleiding van vragen van curatoren. Er wordt onderzocht of er mogelijk illegaal is gehandeld.

De bewindvoerders kunnen niet met zekerheid zeggen of een doorstart mogelijk is voor de vestigingen van D-Reizen en VakantieXperts. Dat zal eerst moeten blijken uit de biedingsprocedure die loopt.

Het moederbedrijf van D-Reizen, D-rt Groep,  is in april jl. failliet verklaard. De aanleiding van het faillissement bestond deels uit de ontbrekende inkomstenstroom, een gevolg van de coronacrisis. Uiteindelijk was het vertraagde voucher fonds de druppel. Naast de D-rt Groep heeft de rest van de reissector het zwaar als gevolg van de coronacrisis.

Franchise VakantieXperts

VakantieXperts maakt onderdeel uit van moederbedrijf D-rt Groep. De franchisevestigingen van VakantieXperts vallen buiten het faillissement omdat deze eigendom zijn van de franchisenemers. De mogelijkheden tot doorstart worden nog steeds bekeken.

×