Mexx failliet verklaard

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Afgelopen donderdag is de Nederlandse franchiseformule Mexx door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het faillissement treft het hele concern, bestaande uit de vennootschappen Mexx Europe International, Mexx Holding Netherlands, Mexx Europe en Mexx Europroduction.

Curator Frits Kemp laat in het Financieele Dagblad weten dat de winkels van de formule voorlopig open zullen blijven, zodat de voorraden verkocht kunnen worden. In de tussentijd gaat de curator tevens op zoek naar doorstartkandidaten. ‘’Ook daarvoor is het beter dat de winkels zo lang mogelijk openblijven.’’

Mexx beschikt over meer dan driehonderd winkels verspreid over 50 landen, die grotendeels in handen zijn van franchisenemers. In totaal zijn 1500 mensen werkzaam bij de formule. Vorig jaar sloot de formule al haar flagshipstore in de Amsterdamse Kalverstraat. Daarnaast besloot de formule eerder dit jaar al haar webwinkel te sluiten.

Update:

Curator Frits Kemp maakte eerder vandaag in de Volkskrant bekend dat zich twee overnamekandidaten hebben gemeld. Het betreft hier twee buitenlandse partijen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.