Michael Huis commercieel directeur Deuklandformule

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

michael huis deuklandMichael Huis een samenwerking aan met Dennis Broerse  voor ‘het nieuwe schadeherstelmodel’. Zij willen uitdeuken-zonder-spuiten gaan aanpakken zoals dat nu gebeurt met autoruitschade.

Eerder meldde Broerse al dat hij van Deukland een landelijke franchisenetwerk wil maken. Met de komst van Michael Huis als commercieel directeur weet hij zich verzekerd van een ervaren grondlegger van een dergelijke formule. Huis heeft veel ervaring in soortgelijke autoschadebranches. Afgelopen jaren heeft hij Autotaalglas, GlasGarage, Masters4Fleets, AH Autoherstel en Autoglaz geleid.

Huis is van mening dat de schadeherstelbranche in de toekomst een andere vorm gaat aannemen. “Er komt een nieuw model waarin het karakter van de schade bepaalt welke type bedrijf die schade herstelt. Dat zal zich vertalen naar nieuwe polissen en bedrijfsmodellen.” Hij refereert naar de onrendabele schadeherstelbedrijven en veranderende behoeftes van de automobilist op gebied van verzekeren. “De schadehersteller beheerst de techniek van uitdeuken-zonder-spuiten (uzs) niet en huurt deze daarom in. Vervolgens zetten ze er een forse marge op, organiseren vervangend vervoer en brengen zo de schadelast ver boven het eigen risico. De verzekeraars en uiteindelijk de polishouders betalen die kosten.”
Volgens Huis kan dat anders en Broerse zegt dat ‘steeds meer mogelijk is met uzs’. “Deuken groter dan een munt van twee euro kunnen wij ook snel en perfect herstellen. Dat kan op locatie zonder dat vervangend vervoer nodig is. Deukland heeft daar in de afgelopen jaren een mobiel systeem voorontwikkeld.”

Uitdeuken-zonder-spuiten lijkt in veel opzichten op het repareren van een sterretje in een voorruit, volgens Huis. “Ik wil de aanpak van ruitschadeherstel introduceren in het uzs. Ik wil de consument bekendmaken met deze service en ik wil ook voor lease- en verzekeringsmaatschappijen gaan werken. Zij kunnen dat voordelig aan hun (wa-)klanten aanbieden en zich daarmee onderscheiden. Dat brengt een deel van de schades onder het eigen risico, het verlaagt de schadelast en verhoogt de servicegraad.”
De eerste kandidaten om franchisenemer te worden, zouden zich al hebben gemeld. “Ik verwacht ook zzp’ers die nu al uitdeuken-zonder-spuiten in hun eigen regio uitvoeren. De Deukland-formule biedt deze mensen toegevoegde waarde”, aldus Michael Huis.

 

 

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise