Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Redactie: ‘Michelinster nominatie in maaltijdbezorgbranche’ was een 1-april grap


Beverwijk – Tijdens het Michelinsterrengala 2018 klonken er al geruchten en nu is het daadwerkelijk zover: Michelinster nominaties in de maaltijdbezorgbranche. Foodservice formule Spare Rib Express is als eerste bezorgrestaurant in Nederland genomineerd voor deze unieke ster.

De populariteit binnen de maaltijdbezorgbranche neemt toe, dat ziet ook Werner Loens, directeur Michelin Gids Benelux. “Hot meal delivery” groeit hard, goed voor een groei van +13,4% in 2018. Deze markt groeit meer dan twee keer zo hard dan de traditionele restaurantsector (bron: FSIN). “Dit maakt dat wij deze markt niet links kunnen lagen liggen”, vertelt Werner Loens.

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om thuis te dineren. De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een zeer goede keuken en een correcte bediening. Een beperkt aantal restaurants krijgt één, twee of drie sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit, echter wordt er in de maaltijdbezorgbranche gestart met maximaal één ster.

Doorslaggevend in de keuze voor Spare Rib Express waren de verfijnde smaken die niet alleen tot uiting kwamen in de langzaam gegaarde spareribs, maar ook de zelf bereide sauzen waren absoluut van uitmuntende kwaliteit. Uiteraard is dit niet te vergelijken met restaurants als Ciel Bleu, maar binnen een branche die gericht is op thuis dineren is Spare Rib Express absoluut sterwaardig, aldus Loens

‘We zijn ontzettend trots en verrast dat wij genomineerd zijn voor een Michelinster. Zeker omdat dit nog niet eerder binnen de maaltijdbezorgbranche is gebeurd’, vertelt David Pinedo, Commercieel Manager bij Spare Rib Express, enthousiast. Bij Spare Rib Express staan we bekend om onze ambachtelijke bereiding, hoogwaardige kwaliteit en goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit heeft ongetwijfeld in belangrijke mate bijgedragen aan deze nominatie. ‘De uitreiking moet natuurlijk nog plaatsvinden,’ geeft Pinedo nuchter aan, ‘maar deze nominatie is natuurlijk al een fantastisch compliment.’

Wanneer de Michelinsterren daadwerkelijk worden uitgereikt is nog niet bekend gemaakt. Het Michelinsterrengala, dat vaak plaatsvindt in het DeLaMar Theater te Amsterdam, zal in december dit jaar zijn.

×