Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Michiel Witteveen draagt stokje over

28 september 2021
Michiel Witteveen, topman van Mirage Retail Group, eigenaar van o.a. franchiseformule Blokker, geeft per 1 februari 2022 het stokje over aan voormalig Scotch & Soda-topman Dirk-Jan Stoppelenburg. Stoppelenburg wordt de nieuwe CEO van Mirage Retail Group. Witteveen blijft betrokken bij het bedrijf als voorzitter van de raad van commissarissen.

“Ik word 68 jaar en dan mag je best wel een keer wat minder hard werken. Nieuw leiderschap is op zijn plaats en Dirk-Jan kent de materie dus een betere opvolger is er niet”, aldus Witteveen. De bestuurswissel is een stap richting de beursgang in 2022.

Het doel van deze beursgang is met name kapitaal ophalen om verdere groei en toekomstige overnames te kunnen realiseren. “Daarbij denken we vooral aan Nederlandse retailers in de non-food en aan winkelketens die nog een forse groei doormaken”, aldus Witteveen.

In 2019 had Blokker een verlies van 340 miljoen euro. Nadat Witteveen het bedrijf overnam heeft het bedrijf nu een eigen vermogen van 183 miljoen euro. “We hebben geen schuld en een goede kaspositie”, aldus de topman.

×