Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

mijnTafel trekt stekker uit vestigingen Ede en Nijverdal

Franchiseformule mijnTafel kondigt aan dat de vestigingen in Ede en Nijverdal per direct zullen stoppen. Oorzaken zijn de toenemende omzetstagnatie, verschil in ondernemerschap en winkelgebied binnen de formule. In Ede is de vestiging al reeds gesloten, de vestiging in Nijverdal sluit 2 augustus a.s. de deuren.

“We hebben in twee jaar tijd 14 vestigingen geopend en een goede start gemaakt met het concept in Nederland op de kaart te zetten. Vergeleken met de afgestoten vestigingen, staan de vestigingen in Sneek en Groningen veel sterker in de markt,” aldus directeur Bart Jansen in een persbericht. Jansen verwacht dan ook dat mijnTafel na de kleine terugval weer verder kan groeien.

Het verschil in ondernemerschap is binnen de formule merkbaar, aldus Jansen. “Zelfstandig ondernemen vergt een proactieve beleidsvoering, klantgerichte houding en voldoende anticipatievermogen. Bij teruglopende omzet is een ondernemer genoodzaakt een helder toekomstperspectief te schetsen en te investeren in vernieuwing.

Daarnaast is er een verschil zichtbaar tussen de winkelgebieden in Nederland terughoudender dan in andere delen van het land. Het concept is nog relatief nieuw. Extra aandacht voor naamsbekendheid en profilering op lokaal niveau is daarbij essentieel.”

De franchiseformule opende 11 juli jl. nog een vestiging in Arnhem en is op dit moment ook actief in Breda, Eindhoven, Emmen, Groningen, Haren, Meppel, Roosendaal, Sneel, Winterswijk, Zutphen en Zwolle.