Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Miniso opent eerste van vijftig winkels in Nederland

De Aziatische formule Miniso heeft in de eerste week van mei haar eerste vestiging in Nederland geopend. Het pand is te vinden in Hoog Catharijne in Utrecht. Naar verwachting zullen ze komende maanden ook uitbreiden naar Amsterdam en Eindhoven.

Miniso, een Chinese ‘’low-cost retailer’’, is in 2011 opgericht in China door ondernemer Ye Guofo. CEO Michael Witteveen van De Mirage Retail Group heeft onlangs de rechten voor Nederland verworven. Hij geeft aan blij te zijn met de eerste opening en ziet potentie voor vijftig vestigingen op drukke A-locaties. ‘’De winkels van Miniso zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland. Miniso is niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland.’’

Het assortiment van Miniso bevat ruim tweeduizend artikelen waarvan het merendeel goedkoper dan vijf euro is.

‘’Witteveen steekt ‘enkele miljoenen’ in het nieuwe winkelconcept. Dit is wat consumenten zoeken in de winkelstraat. Ze gaan naar een fysieke winkel voor wat ze niet vinden op internet: verrassing, esthetiek en een goed gevoel voor een lage prijs.” Aldus Retail expert Molenaar.

Over Miniso

Ondertussen is Miniso flink gegroeid: ze hebben 4800 winkels in 86 landen en elke maand groeit de franchiseformule met ongeveer 100 winkels wereldwijd, gemiddeld kost een product nog geen €5,-. In 2016 was de omzet van het bedrijf zo’n 1.5 miljard Amerikaanse Dollars, hiermee realiseerde ze een stijging van bijna 770 miljoen Amerikaanse Dollars.

In Europa hebben ze momenteel vestigingen in Spanje, Duitsland, Italië, Estland, Servië, Armenië, Rusland en nu dus ook Nederland.

Ondanks de grote potentie online heeft Miniso geen webwinkel. “Dat is te kostbaar, de producten zijn te laag geprijsd om verzending rendabel te maken. Hiermee laat Michiel Witteveen echt zien dat hij gelooft in fysieke winkels.” Aldus de woordvoerder van Witteveen.

[box]Bekijk voor meer informatie over Minoso ons vorige bericht over de franchiseformule![/box]
×