Minister Kamp wacht nog met wettelijke verankering van de franchisecode

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

In een brief laat Minister Kamp van Economische Zaken weten dat franchisegevers vooralsnog de ruimte krijgen om de Nederlandse Franchise Code na te leven zonder wettelijke verplichting. De brief is een antwoord op schriftelijke vragen van PvdA-kamerlid Mei Li Vos.

De franchisecode is sinds de introductie in februari door verschillende franchisegevers geaccepteerd, maar dit geldt nog niet voor alle franchisegevers. Onder andere Bakker Bart is van mening dat de franchisecode ondernemers teveel beperkt.

Verder pleit Kamp in de brief voor een platform van waaruit implementatie van de code kan worden bevorderd en geschillenbeslechting kan worden gerealiseerd. Dit platform kan volgens Kamp ook rekenen op financiële steun als de code wordt onderschreven en het platform door franchisegevers en –nemers wordt vertegenwoordigd.

Mocht franchisend Nederland er op deze manier niet uitkomen dan gaat de minister alsnog over op wettelijke verankering. Kamp laat in het najaar weten welke plannen hij daarvoor op het oog heeft.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.