Minste faillissementen voor Retail sinds 2008

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Steeds minder ondernemingen binnen de detailhandel gaan failliet, het aantal faillissementen ligt in 2016 het laagst sinds 2008. Dit lijkt voor een groot deel te maken te hebben met hogere inkomens voor consumenten. Deze inkomens stijgen voornamelijk door de lage inflatie en omdat de cao-lonen stijgen. Blijkt uit cijfers van ABN-AMRO.

Sinds 2008 hadden Retail-ondernemingen het zwaar. De crisis had namelijk grote invloed op de koopkracht van de consument. Consumenten hadden hierdoor minder te besteden en gaven hun inkomen vooral uit aan food-producten en minder aan non-food.

De faillissementsgraad (het aantal faillissementen per duizend bedrijven) zal in 2016 waarschijnlijk op 0,44% liggen. Dit zou dan het laagste niveau sinds 2007 betekenen. Over de afgelopen jaren lag dit percentage gemiddeld op 0,63.

De verwachting is dat het dit jaar door consumenten gespaarde inkomen volgend jaar uitgegeven gaat worden. Mede hierdoor verwacht de ABN-AMRO dat de consumptie een groei van 1,7% zal doormaken. Deze groei zal dan 0,4% hoger liggen dan in 2016. En hierdoor is de verwachtingen dat ook volgend jaar het aantal faillissementen zal afnemen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.