Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

MKB Adviseurs

12 november 2013

Check nu de levensvatbaarheid van uw winkel met een eenvoudige, snelle en betrouwbare scan

Wie een locatiegebonden bedrijf wil starten of overnemen, moet weten of de beoogde vestigingsplek goed is. Trekt de locatie voldoende klandizie, hoe staat het met de concurrentie in de directe omgeving, kortom: wat zijn de kansen voor het soort winkel of bedrijf dat u in het (beoogde) pand wilt vestigen. MKB Adviseurs biedt nu in samenwerking met onderzoeksbureau ABF Research een snelle en betaalbare scan van de locatie: het Instant Brancherapport. Zodat u niet over één dag ijs gaat als het gaat om de keuze van de locatie voor uw bedrijf.

INSTANT BRANCHERAPPORT
Het Instant brancherapport biedt actuele, gedetailleerde en betrouwbare informatie over de kwaliteit van het vestigingspunt en -gebied, potentiële klandizie en concurrentie op lokaal niveau en de ontwikkelingen in de branche naar keuze. Het rapport is gebaseerd op een vijftiental actuele bronnen, waaronder vraag-, aanbod- en marktcijfers van EIM, CBS, HBD, Locatus, banken en gemeenten.

VESTIGINGSPLAATSONDERZOEK
Het Instant Brancherapport is vaak de basis voor een allesomvattend vestigingsplaatsonderzoek. Als specialist op dit gebied biedt MKB Adviseurs daarom het Instant Brancherapport voor een scherpe prijs aan, om ondernemers bewuster te maken van het belang van vestigingsplaatsonderzoek, dat weer van belang is voor de exploitatieprognoses die kapitaalverstrekkers willen terugzien in het ondernemingsplan.

SNEL EN BETAALBAAR
Via de website van MKB Adviseurs (www.mkbadviseurs.nl) kunnen (aankomende) ondernemers eenvoudig een Instant Brancherapport aanvragen. Ze moeten daar-voor vier vragen beantwoorden over branche, vestigingsplaats, postcode- en verzorgingsgebied. Het rapport is daarna direct beschikbaar.

ACTUEEL, GEDETAILLEERD, BETROUWBAAR
Het Instant Brancherapport is actueel. De informatie wordt een aantal keer per jaar geactualiseerd. Afnemers kunnen bovendien gratis een opgesteld rapport laten updaten. De informatie is gedetailleerd tot postcodeniveau, dat wil zeggen: gedetailleerd tot op groepen van vierduizend inwoners. Bovendien bevat het rapport gevalideerde data uit vijftien verschillende bronnen, die zowel de vraag- als de aanbod-kant van de lokale markt in beeld brengen.

VOOR WIE?
Het Instant Brancherapport is onder meer een onmisbaar ijkmechanisme voor franchisegevers die één of meer nieuwe vestigingen willen openen, voor aankomende franchisenemers en voor ondernemers die een winkel willen openen of een bestaand detailhandelsbedrijf willen overnemen.Sinds 2012 is het Instant Brancherapport ook beschikbaar voor onder meer fitnesscentra, kappers, reisbureaus, makelaars en horeca.

KEURMERK VAN EIM
Het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM) heeft het Instant Brancherapport beoordeeld als ‘zeer positief’. Het Instant Brancherapport is volgens dit instituut een uniek product dat (startende) ondernemers een grote hoeveelheid op maat gesneden en goed gestructureerde marktinformatie biedt. Informatie, die de ondernemer zelf niet of nauwelijks kan verzamelen, voor een zeer betaalbare prijs.

OVER MKB ADVISEURS
MKB Adviseurs is een zelfstandig adviesbureau dat is voortgekomen uit en gelieerd aan MKB-Nederland en adviseert al meer dan vijftien jaar ondernemers en onder-nemersorganisaties uit alle branches in het midden- en kleinbedrijf. MKB Adviseurs in onder meer gespecialiseerd in de begeleiding en advisering van formuleorganisaties en franchisenemers.

OVER ABF RESEARCH
ABF Research uit Delft ondersteunt besluitvorming met informatie, onderzoek en advies op het terrein van Demografie en Wonen, Ruimte en Economie en Zorg en Voorzieningen. ABF Research is expert op het gebied van gegevensverzameling, softwareontwikkeling, onderzoek, advies en levert kant-en-klare producten in de vorm van prognoses, informatiesystemen en databestanden.