Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Modeketen Didi definitief failliet

11 februari 2020
Begin januari werd de keten die sinds de jaren ‘80 actief is op de Nederlandse markt al failliet verklaard, maar er werd nog gediscussieerd over een mogelijke doorstart en de winkels bleven voorlopig open. Nu een maand later is het doek definitief gevallen, een doorstart is van de baan en modeketen Didi is definitief failliet verklaard.

Didi heeft in totaal 81 winkels die allemaal in aankomende week sluiten, hierdoor verliezen zo’n 500 werknemers die samen goed waren voor 350-fte hun baan.

Kopers

Curator Marc La Belle bevestigde het faillissement na berichtgeving van RTL Z. Hij gaf aan dat er wel belangstelling was van kopers maar dat de kwaliteit daarvan onvoldoende was om een doorstart te maken. Le Belle zegt hierover: ‘’Het betrof veelal biedingen met als doel uitverkoop van de voorraad tegen een lage waarde. Als je dan 40 procent van de inkoopwaarde geboden krijgt, kun je het beter zelf verkopen. Zeker met zo’n gemotiveerd personeel en goed klantenkring als Didi. Dat levert meer op voor de boedel.’’

Recordomzet

Tussen begin januari en begin februari heeft Didi nog geprobeerd zoveel mogelijk te verkopen om zo een doorstart af te dwingen, dit deden ze door uitverkoop in alle winkels.

Hiermee wist de keten nog miljoenen euro’s binnen te halen afgelopen maand. Curator La Belle verwacht dat de restvoorraad van Didi komende week voor het grootste deel verkocht zal worden.

×