‘Modemerk Mexx in de verkoop’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Mexx
Het van oorsprong Nederlandse modemerk Mexx is in de verkoop gezet door moederbedrijf Liz Claiborne. Naar verwachting wordt Mexx in september al verkocht. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van twee anonieme bronnen.
 
Liz Claiborne wil af van het modemerk omdat het al jaren verliesmakend is. Al 14 kwartalen op een rij heeft het merk rode cijfers laten zien. Naar verluidt moet Mexx minstens 100 miljoen dollar (70 miljoen euro) opleveren, maar het Liz Claiborn wil nog eens 100 miljoen dollar zien om de schulden van Mexx te dekken.

Eerder dit jaar verklaarde topman Thomas Grote dat hij verwacht dat Mexx vanaf het derde kwartaal van dit jaar uit het dal gaat klimmen. In 2012 zou het bedrijf weer voor het eerst break-even gaan draaien.

Grootste divisie
Grote zei destijds alle vertrouwen van het moederbedrijf te hebben. Samen met Liz Claiborne had hij een vijfjarenplan opgesteld waarin hij de tijd kreeg om het Mexx weer op de rails te krijgen.

Mexx is sinds 2001 in handen van Liz Claiborne en is de grootste divisie van het bedrijf. Het draagt voor ongeveer een derde bij aan de omzet. Een drieaantal potentiële kopers zijn al benaderd door Liz Claiborne. Het gaat om investeringsbedrijven Leonard Green & Partners, Sun Capital en Golden Gate Capital.

dinsdag 19 juli 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.