Modewinkels zien omzet groeien

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Modewinkels hebben hun omzet het afgelopen jaar weer zien groeien. In 2016 groeide de branche met 1,9%, brancheorganisatie INretail verwacht ook in 2017 een verdere groei.

“Halverwege het afgelopen jaar leek de modebranche al uit de crisis te komen. Maar toen kwam die zeer warme september en bleef het stil in de winkels, omdat veel mensen nog geen zin hadden in de wintercollectie. Maar dat werd meer dan goed gemaakt in het vierde kwartaal, toen de omzet met 8,5% steeg op jaarbasis”,  aldus directeur Jan Meerman van INretail in het Financiële Dagblad.

Modewinkels deden het over de hele breedte goed, van klein naar groot. Naast de bekende grote formules, deden de specialistische winkels het ook erg goed. Schoenenwinkels groeiden met 2%, terwijl sportwinkels een winst van 2,5% behaalden. Woonwinkels konden de hoogste groei noteren, zij zagen de omzet tot december met 7,3% groeien.

Meerman hoopt dat de goede omzet voor meer investeringen in de retail zorgt. “’Bij de banken zit de detailhandel nog altijd in het verdomhoekje.”

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise