Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Moederbedrijf AKO en The Read Shop heeft nieuwe CEO

Moederbedrijf Audax heeft Casper de Nooijer benoemd tot CEO. Hij is de opvolger van Hubert de Leeuw, die zijn operationele verantwoordelijkheden overdraagt en als bestuursvoorzitter aanblijft. De formules AKO en  The Read Shop vallen ook onder het  media- en logistiek concern, Audax.

De nieuwe CEO is sinds mei vorig jaar in dienst bij Audax. Hij was werkzaam als COO en medeverantwoordelijk voor een ‘’grootscheepse reorganisatie’’. Zijn taak is nu het ‘’proces van vernieuwing’’ overnemen van de vorige CEO.  Ook zal De Leeuw bij de processen betrokken blijven in de rol van adviseur en bestuurder.

Audax maakte in januari 2019 bekend zijn retaildivisie opnieuw in te willen richten. Dertig van de 69 kantoorfuncties bij de retaildivisie, waaronder franchiseformules AKO en The Read Shop, komen te vervallen. Door gebruik te maken van Customer Journey verwacht het bedrijf de consument beter te kunnen bedienen.

De Leeuw nam circa twee jaar geleden de leiding over van zijn vader Jacques de Leeuw. Jacques de Leeuw heeft zestig jaar geleden het bedrijf zelf opgericht. Hij was in totaal drie termijnen CEO.

Audax en Retail Development Company gingen in de zomer van 2018 een vergaande samenwerking aan. De winkels van AKO en The Read Shop zijn onder Audax Retail komen te vallen. In totaal bestaat de retaildivisie uit zevenhonderd verkooppunten.

×