Moederbedrijf Lion Capitol zet HEMA onder curatele

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

hema

Vorige week berichtte wij nog dat internationale franchise formule HEMA een herfinanciering startte van ruim 710 miljoen. Dit vooral om schulden aan moederbedrijf Lion Capitol af te lossen. Blijkbaar bleek deze stap niet voldoende in de ogen van het moederbedrijf, want deze heeft HEMA onder curatele gesteld, samen met een aantal andere banken die HEMA een lening hebben verstrekt.

Dit meldde het Financieele Dagblad. Vorig jaar behaalde HEMA nog een resultaat van 119 miljoen euro. Lichtelijk onder de eigenlijk door de geldverstrekkers gestelde grens van 120 miljoen. HEMA leed hiermee een nettoverlies van 16,4 miljoen euro. Dit terwijl er het jaar daarvoor nog winst werd geboekt.

Er wordt vooral veel kritiek gegeven op de top van het bedrijf. CEO Ronald van Zetten zou niet openstaan voor kritiek en zou samen met het bestuur van Lion Capitol ‘nationaal erfgoed verkwanselen’.

Van Zetten zegt zelf zich niet te herkennen in deze kritiek. Hij geeft aan dat HEMA in sommige landen gewoon winstgevend is, maar lijkt ook niet precies in te gaan op het gegeven kritiek.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise