Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Moederbedrijf Pearle en Eye Wish toch overgenomen

Het moederbedrijf van de franchiseformules Pearle en Eye Wish, GrandVision, wordt dan toch overgenomen door EssilorLuxottica. Het Frans-Italiaanse bedrijf achter o.a. Ray-Ban, kondigde dit afgelopen dinsdag aan. De overname van 76,72% van de aandelen in GrandVision die nu nog in het bezit zijn van HAL, zal volgens eerder gemaakte afspraken voltooid worden. Lange tijd leek het erop dat de overname niet door zou gaan of onder andere voorwaarden.
Corona gooit bijna roet in het eten

In juli 2019 werd een deal van 5,5 miljard euro gesloten voor de overname. Echter kwam er een lang juridisch traject. EssilorLuxottica verweet GrandVision dat bepaalde afspraken waren geschonden door tijdens de coronapandemie af te wijken van de ‘normale bedrijfsvoering’. Het Frans-Italiaanse bedrijf sleepte daardoor GrandVision voor de rechter, omdat het meer inzicht wilde krijgen in de manier waarop het bedrijf de coronacrisis te lijf ging door interne documenten te bekijken. Dat werd uiteindelijk door de rechter geweigerd.

Nieuw hoofdstuk

Ondanks dat vorige week een andere rechter besloot dat het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish wel degelijk afspraken zou hebben geschonden, heeft EssilorLuxottica besloten om toch door te gaan met de overname ‘zoals afgesproken op 30 juli 2019’. “Strategisch gezien is het nog steeds een goed idee en na twee jaar van hard werken zijn we klaar om een nieuw hoofdstuk van ons verhaal te beginnen, samen met GrandVision”, klinkt het in de mededeling.

Alle werknemers (37.000) van o.a. Pearle en Eye Wish worden ook overgenomen. De overnameprijs is door contractuele afspraken opgelopen tot 7,3 miljard euro en zal op 1 juli afgerond zijn.

×