Moederbedrijf Praxis en Formido hoest V&D-huur op

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Maxeda, het moederbedrijf van onder andere Praxis en Formido, is door de pandeigenaar van het failliete V&D in Deventer voor het gerecht gedaagd. Dit is gedaan door Elizen Vastgoed, het  bedrijf uit Twello eist dat Maxeda de huur tot en met 2018 door betaalt.

Dit is niet de eerste keer dat Maxeda problemen had. Afgelopen juli werd het bedrijf al gedagvaard door Unibail-Rodamco. Het bedrijf tekende in 1994 namelijk een clausule dat het na een mogelijk faillissement van V&D de huur zou blijven betalen. Hierdoor moest Maxeda een bedrag betalen van meer dan €710.000.

In die eerdere rechtszaak wilde Unibail-Rodamco zelfs dat Maxeda de huur tot 2018 zou betalen. Echter kon hier in het kort geding geen uitspraak over gedaan worden, dit omdat het niet duidelijk was wat er in 1994 bedoeld werd met ‘concerngarantie’.

Elizen Vastgoed kocht het V&D pand in 2012 over van Unibail-Rodamco. Elizen Vastgoed wil nu alsnog de huur tot 2018 innen van Maxeda. Het bedrijf heeft inmiddels al huur betaald tot eind april van dit jaar. Dit was het moment dat de curatoren de huur van het pand in Deventer op hadden gezegd.

De nieuwe rechtszaak tussen Maxeda en Elizen Vastgoed zal in december opnieuw behandeld worden. Echter ligt de zaak nu gecompliceerder omdat er al afspraken zijn met The Sting en H&M om het pand te gaan huren. Momenteel vestigt Kruidvat zich nog in het pand.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.