Mogelijk stakingen bij distributiecentra Jumbo

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

jumbo winkel

Vorige week werd bekend dat franchiseformule Jumbo kort nadat er een overeenkomst was bereikt rond een cao voor de distributiecentra, heeft laten weten dat het niet akkoord gaat met de invulling van die overeenkomst. Enkele uren na de onderhandelingen floot de directie van Jumbo zijn onderhandelaar terug en dus werd de nieuwe cao niet ondertekend. “Te duur voor ons”, zegt financieel-topman Ton van Veen. De supermarktformule stelde dat de huidige cao al één van de duurste in de sector is en vindt dat de nieuwe cao geen verbetering is.

De ongeveer 3.000 werknemers zouden een loonsverhoging krijgen van 1,75% in de nieuwe cao. Daarnaast zouden alle uitzendkrachten hetzelfde loon krijgen als werknemers met een vast contract bij Jumbo. “Onze leden zijn er écht klaar mee”, verklaart bestuurder Kitty Huntjens van CNV Vakmensen aan RTV Oost. Hierop reageerden de vakbonden van Jumbo met een ultimatum. Voor woensdagnacht zou er een akkoord moeten zijn rond een nieuwe cao. Wanneer dit niet het geval was, zouden er acties volgen. Henk van de Ploeg, bestuurder bij FNV, vreesde al voor acties bij de werknemers in de distributiecentra. Donderdag zullen er inderdaad stakingen plaatsvinden bij de distributiecentra. Jumbo beschikt over zes DC’s en deze zullen allen plat gaan.

Wanneer de distributiecentra daadwerkelijk gaan staken, zal dit zorgen voor lege schappen in de winkels en zullen klanten naar andere supermarkten gaan om hun paas-inkopen te doen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.