Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Mogelijke doorstart Didi

27 januari 2020
Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart voor de failliete kledingketen Didi. De curator is nog met meerdere partijen in gesprek om de keten in afgeslankte vorm te laten voortbestaan. 

“De curator zou het liefst zien dat alle 81 winkels open blijven, maar er heeft zich geen partij gemeld met een dergelijk plan. Meer details en aantallen kan de curator evenwel niet geven, omdat dit het proces en daarmee de kansen op een doorstart in gevaar zou kunnen brengen”, meldt De Telegraaf.

De modeketen met meer dan 81 winkels werd enkele weken geleden failliet verklaard door jaren lange verliezen. De webshop van het bedrijf is gesloten. Door het faillissement verdwijnen er 350 fulltimebanen. De 81 winkels blijven voorlopig open. Concurrentie in de winkelstraat en online speelde hierin een grote rol. Het bestuur hoopte op een koper van het merk echter bleek de financiële situatie erger dan gedacht. DiDi werd veertig jaar geleden opgericht en is in handen van de familie Elzas. Het concern had het al langer moeilijk door hevige concurrentie, maar wilde in maart 2019 nog zijn imago vernieuwen met conceptstores.

×