Mogelijke fusie Dixons en Phone House

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

dixons

De twee Britse winkelketens zijn in overleg over een mogelijk fusie. Dat meldden beide bedrijven afgelopen maandag. De gesprekken bevinden zich volgens de bedrijven nog een heel pril stadium. Eerder werd ook bekend gemaakt dat Carphone Warehouse een samenwerking is aangegaan met Saturn ten aanzien van de telecomafdelingen.

De bedrijven hebben tot 24 maart de tijd om aan te geven of er een duidelijke intentie voor een overname is of niet. Beleggers lijken de plannen wel aantrekkelijk te vinden. Beide ketens bevinden zich in goede tijden. Het aandeel Dixons stond in Londen aan het begin van de middag ruim 8 procent in de plus. Carphone Warehouse werd ruim 4 procent meer waard.

Dixons is een internationale keten van elektronicawinkels. Het bedrijf heeft ruim 900 winkels in 12 landen. Daar werken ongeveer 31.000 mensen. De Nederlandse Dixons-winkels horen niet bij het Britse concern. Carphone Warehouse is in Nederland met 211 winkels actief onder de naam Phone House. Het bedrijf heeft ongeveer 2000 winkels in zeven Europese landen.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise