Mogelijke overname DGN retail door Euretco

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

DGN Retail Fixit

Euretco en DGN retail hebben een intentieverklaring getekend voor een overname. Dat laten de retailorganisaties vrijdag weten middels een persbericht.

DGN retail die de formules van Multimate, Hubo en Fixet voert, is volgens DGN-directeur Castelijns te klein om op lange termijn zelfstandig door te gaan. Castelijns liet in april al aan RetailNews weten met Euretco te praten over een overname. De organisatie krijgt het steeds moeilijker door de aanhoudende slechte marktomstandigheden in de doe-het-zelfbranche.

De mogelijke overname geldt voor alle aangesloten ondernemers. Volgens Castelijns mogen alle ondernemers zelf beslissen wat zij doen. DGN stelde wel de eis aan Euretco plaats te bieden aan alle DGN ondernemers bij de overname.

Euretco start komende week met een bedrijfsonderzoek bij DGN, waarna wordt besloten of het overgaat tot een definitief bod. De keuze akkoord te gaan met een bod is geheel afhankelijk van de ondernemer. Zowel de ondernemers als de raad van commissarissen staan positief tegenover een overname volgens Castelijns. Eind februari zal naar verwachting een definitief bod aan de ondernemers voor worden gelegd.

Euretco voert al de franchiseformules Decorette, Libris, Blz., Runnersworld, Intersport, Coach Sneakers en Livera. De aangesloten ondernemers exploiteren in totaal ruim drieduizend winkels. DGN retail heeft ruim 450 winkels onder zijn hoede.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website