Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Mogelijke overname optiekketens Pearle en GrandVision op de tocht

GrandVision, het moederbedrijf van optiekketens Pearle en Eye Wish, wordt mogelijk overgenomen door EssilorLuxottica. Laatstgenoemde is onder andere bekend als producent van Ray-Ban en Varilux. De Europese Commissie komt nu echter met bezwaar, samen zouden Grandvision en EssiloLuxottica te machtig worden.

GrandVision zou door de mogelijke overname van EssiloLuxottica ervoor zorgen dat er bijna geen concurrentie op de markt meer zou zijn. GrandVision geeft zelf aan achter de overname van EssilorLuxottica te staan.

GrandVision is actief in 44 landen en heeft ruim 7200 vestigingen met 37.000 personeelsleden. Samen zijn deze vestigingen goed voor een jaaromzet van 3,7 miljard euro. EssilorLuxottica is recentelijk ontstaan door een fusie met de Italiaanse brillenmaker Luxottica en het Franse brillenglazenbedrijf Essilor. Dankzij de fusie is EssilorLuxottica goed voor een marktwaarde van zo’n 52 miljard euro. Met de overname zou EssilorLuxottica er in één klap ruim 7.000 verkooppunten in 40 landen bij krijgen.

Bezwaar Europese Commissie

De Europese Commissie is bezig met bezwaar tegen de geplande overname van EssilorLuxottica. De reden hiervoor is dat de vrije concurrentie in deze markt mogelijk in gevaar komt. In de komende dagen komt de Europese Commisie met verschillende punten van bezwaar, maar de officiële uitspraak zal nog op zich laten wachten tot 13 augustus. Door nu al met enkele punten te komen hoopt de Europese Commissie dat beide partijen proactief tot toegevingen en aanpassingen komen.

×