Myrna van den Top: Van kapster naar eigenaresse AMI Kappers Barneveld

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Vijf jaar geleden kocht Myrna van den Top (28) uit Barneveld een AMI Kappers kapsalon. Dit was een droom wat in vervulling ging, als tiener droomde ze er al van om een eigen kapsalon te runnen. Net als haar man heeft ze een eigen bedrijf. “Wij hebben allebei ons eigen bedrijf, maar kunnen wel met elkaar meedenken. Dat zorgt voor wederzijds begrip.” Ze deed haar verhaal in de Barneveldse Krant.

Het verhaal van Myrna begon zeven jaar geleden toen ze bij AMI Kappers Barneveld startte als kapster. Na twee jaar kreeg ze de mogelijkheid om de zaak over te nemen. Na een periode van onderhandelingen en de financiering op orde krijgen kon ze de zaak overnemen. Hier ‘kreeg’ Myrna zes blije medewerksters bij. “Zij zagen de vorige eigenaar bijna niet, want die had meerdere filialen. Ik stond gewoon dagelijks in de salon en hielp dezelfde klanten”, aldus de franchiseneemster.

Inmiddels draait haar zaak goed, maar dat is niet altijd zo geweest. Toen ze begon heerste er een crisis in Nederland. Een onderneming starten was spannend. Tegenwoordig weet de onderneemster hoe ze hier mee om moet gaan. “Je leert het grote geheel te zien: één slechte dag betekent niet een slechte maand. Je moet blijven kijken naar het resultaat.”

Vanuit AMI Kappers krijgen de medewerkers en ook de franchiseneemster vier keer per jaar een vaktechnische training. Dit zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er speelt in haarmodeland. “Daarnaast zorgen deze trainingen steeds weer voor nieuwe uitdagingen in het vak.”

De onderneemster is nog steeds hartstikke blij met haar keuze om de zaak over te nemen. Ze is nog steeds blij met haar werk. “Alle facetten zijn leuk: het klantencontact, het vaktechnische aspect, aansturen van mensen en het managen van een salon. En vooral de combinatie van die dingen. En de kapsalon groeit boven verwachting. Daar ben ik heel blij om. Dat geeft ook weer nieuwe energie.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website